Om meg / About

Lite visste jeg at kjøpet av en liten sommerhytte på Lindøya i Oslo havn, høsten 2011, skulle forandre livet mitt. Etter at hytta var renovert rettet jeg fokuset mot den lille hagen og fra den dagen av, var jeg solgt. En lidenskaplig hageentusiast ble født. Bloggen ‘Oslolykke’ er om denne delen av livet mitt og navnet beskriver hva jeg føler for dette paradiset.

Purpursolhatt Echinacea purpurea ‘White Swan’ / Salvia nemerosa 'Schneehugel' / Lavandula angustifolia ‘Munstead’ og "Hidcote Blue" (30.7.2015)
Purpursolhatt Echinacea purpurea ‘White Swan’ / Salvia nemerosa ‘Schneehugel’ / Lavandula angustifolia ‘Munstead’ og «Hidcote Blue» (30.7.2015)

Jeg kunne ingenting om planter, jordsmonn eller herdighetssoner da jeg startet hageplanleggingen, men interessen vokste, bøker ble lest, nettet ble scannet og idag kan jeg vel kalle meg en hageentusiast med sterk iver etter å lære mer.

Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville ha en sunn hage med stauder som var sterke og som sneglene ikke likte. Jeg ville ha dufter i hagen, planter som bier, humler og sommerfugler elsket og plantene skulle ha ulike former og bladverk. Plantene kunne gjerne ha sin glansperiode over en kortere tid, som feks de historiske rosene med intens blomstring i noen uker, så lenge hagen hadde noe å tilby alle tider av sesongen.

Form, farge og design har alltid ligget mitt hjerte nært og i den lille hagen føler jeg at jeg «maler» med planter. Lykkefølelsen når jeg vandrer rundt i hagen er fantastisk og med utsikt mot skyline Oslo var det helt naturlig at bloggen skulle hete Oslolykke.

Oslolykke er fra livet i en bitte liten hage og et lite sommerhus på Lindøya – et paradis hvor jeg bor store deler av tiden fra mai til september hvert år.

Tone Kroll

Hagen
Lindøya – en øy som gir deg følelsen av være nært alt, men langt borte
Thymus x citriodorus ‘Unni’
Thymus x citriodorus ‘Unni’

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s