Geranium ’Rozanne’ – denne bør alle ha i hagen!

Elsket av humler, ekstrem lang blomstringstid, sneglene bryr seg ikke om den og Geranium ’Rozanne’er en staude som brer seg ut og blir et blomstrende teppe i hagen.

Dette er en staude alle bør ha i hagen. Den er helt uvurderlig og vil vokse godt under nær sagt alle forhold i hagen!

En fantastisk bunndekker og sorten har store og blålilla blomster fra juni til frosten kommer – dvs en uvanlig lang blomstringstid . Dette er en utrolig blomsterrik plante og en av de beste introduksjonene de siste årene. Bladene er grønne med lysere flekker. ’Rozanne’ har en krypende voksemåte og kan dekke en kvadratmeter når den blir voksen.

Rozanne er en salttolerant staude som trenger lite stell og som er godt egnet i en hyttehage ved sjøen. Perfekt i min lille hage! Jeg har plantet Rozanne ved utsiktplassen i 2013 men også utenfor hekken i 2014 for at forbigående skal ha noe vakkert å se på når de tusler forbi. Til våren skal jeg dele mange av de jeg allerede har slik at det blir et vell av denne fantastiske storkenebben.

Rozanne ble funnet i 1989 i England og er oppkalt etter en av eierne, Rozanne Waterer. Rozanne er en naturlig hybrid av ‘ Buxtons Variety ‘ ( Geranium wallichianum ) og Himalayian geranium ( Geranium himalayense ). Den ble først introdusert i England på Chelsea Flower Show i år 2000.

Rozanne er kåret til årets staude i 2008 og fått en Award of Garden Merit fra The Royal Horticultural Society for sine gode egenskaper.

Storkenebb tilhører Geraniaceae familien. Det botaniske navnet på storkenebb er Geranium. Ordet er avledet av det greske ordet geranos som betyr trane. Og det er ingen tilfeldighet, for titter du nøye på frøstandene til en storkenebb, vil du se at de minner om nebbet på en trane.

Og best av alt sneglene liker ikke geranium / storkenebb.

Hybridstorkenebb ’Rozanne’
Høyde: 40 cm
Blomsterfarge: Blålilla
Blomstringstid: Juni–oktober
Vokseplass: Sol–halvskygge
Hardførhet: H4

Geranium Rozanne
Geranium Rozanne
Geranium Rozanne ved utsiktsplassen (5 sept 2014)
Geranium Rozanne ved utsiktsplassen (5 sept 2014)
Geranium Rozanne (27.7.2015) Den vokser rett og slett opp i syrinhekken. Jeg ante ikke at den kunne strekke seg slik - utrolig!
Geranium Rozanne (27.7.2015) Den vokser rett og slett opp i syrinhekken. Jeg ante ikke at den kunne strekke seg slik – utrolig!