Fyll krukken din med kjempeverbena, Verbena bonariensis.

Da jeg så et unikt bildet fra hagen til Svante Öquist, chefredaktör på ELLE Decoration, tenkte jeg at dette måtte jeg også prøve. Verbena bonariensis skal fylle noen av mine herlige Dolly tubs sinkbaljer sommeren 2015. Det kan bli et fantastisk skue.

Kjempeverbena, Verbena Bonariensis kommer opprinnelig fra Argentina og sørlige Brasil. Den kan bli opp mot 1,5-2 meter høy, har lange stilker med små klaser av lilla blomster
som rører seg grasiøst i vinden og er perfekt for luftige bed og som kantplante. Planten har kraftige stengler som ikke trenger støtte. Du kan nyte blomstringen fra juni og helt til frosten kommer. 1 stk kjempeverbena gjør ikke så mye av seg, men setter du mange sammen får du virkelig fram plantens kvaliteter!

Plasser planten på en solrik plass som er skjermet for vind. Kjempeverbena tolererer litt skygge.

Den vil helst ha næringsrik og veldrenert jord.

Kjempeverbena, Verbena bonariensis
Kjempeverbena, Verbena bonariensis (kilde: hagen til Svante Öquist, chefredaktör på ELLE Decoration)

Kjempeverbena er egentlig en flerårig plante, men dyrkes her som ettårig. Den frør seg villig, så mest sannsynlig vil man året etter ha gratis planter.

Det er lurt å knipe skuddene litt tilbake på våren for å få planten tettere og frodigere.

Kjempeverbena tiltrekker seg sommerfugler og har fått en Award of Garden Merit (AGM) fra The Royal Horticultural Society (RHS) for sine gode egenskaper.

AGM - RHS Award of Garden Merit
AGM – RHS Award of Garden Merit – approval that the plant performs reliably in the garden
Verbena bonariensis i Dolly tubs (10.7.2015)
Verbena bonariensis i Dolly tubs (10.7.2015)

image

image

Reklamer